grapher.gif - 2545 Bytes - Tiedostamaton ilman mystiikkaa

Tekijä ja kirjoituksen historiaa

Olen Mikko Ahola, valmistunut filosofian kandidaatiksi, pääaineena psykologia. En kuitenkaan toimi psykologin työssä, vaan olen valinnut täysin toisen alan. Nuorena pro gradu työssä perehdyin laajasti gruusialaisen, (nykyisin Georgia) psykologian teoreetikon D.N.Uznadzen teoriaan, joka on Freudin teorian rinnalla toinen tiedostamatonta käsittelevä teoria, joskin hyvin vähän tunnettu. Uznadzen ympärille kasvoi oma koulukunta Tbilisin yliopistoon. Uznadzen ajatuksena oli, että ihmiselle kehittyneen tietoisen ajattelun rinnalla ihmisellä säilyy myös vain eläimille tyypillinen erilainen psyykkisen toiminnan taso - impulsiivisen toiminnan taso, Tasolla jolla psyykkinen toiminta on usein tiedostamatonta ja jolla tunteet heräävät. Uznadzen teoria on erilainen kuin Freudin teoria. Kun näitä teorioita tietenkin tuli verrattua toisiinsa, joutui melko perusteellisesti pohtimaan tiedostamattoman ongelmaa. Koska tämä selvittelytyö tuli tehtyä ja muistiinpanotkin olivat tallella vuosien takaa, päätin jakaa selvittelyn tulokset Internetissä.

Osa MathPsych on liitetty tähän, koska olen huomannut, että ihmisillä on hämmästyttävän hatarat perustiedot - siis tietosisältöiset tiedot - niinkin keskeisestä elämän vaikuttavasta asiasta kuin tunteet.

Lähteitä laitan lisää, kun kerkeän. Omituiset kirjoitusvirheet on tuottanut Philips FreeSpeech Viva puheentunnistamisen ohjelma.

Tiedostamaton ilman mystiikkaa - aloitussivu

Tiedostamaton.net Etusivu

mailto:Mikko Ahola